ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.

TUTORIJAL: 'Mermaid's Call' look


Ako me pratite na Instagramu mogli ste vidjeti kako sam nedavno najavila ovaj look, samo sam ga malčice zakamuflirala efektima. Kako je ljeto na izdahu, vrijeme više upućuje na to nego li datum, tako sam se odlučila požuriti sa ovim tutorijalom.

Razlog odabira baš ovog naziva jest taj što plavo sjenilo pomalo podsjeća na sjajne ljuskice sirenina repa, a i nekako je ljetni. Ukoliko želite, ovaj look možete nositi i kao dnevni i kao noćni, sve ovisi o vama. Shall we?

Proizvodi koje sam koristila:
♦ Catrice Eyebrow Kit
♦ Essence Colour Arts Eye Base
♦ Flormar Pretty Compact Palette ~ Taste of Chocolates
♦ Ebay 120 Palette
♦ Maybelline Colossal Volum' Express
♦ Essence Superfine Eyeliner Pen
♦ Vichy Teint Ideal Fluid ~ 15 Ivory
♦ Inglot AMC Face Blush ~ 55
♦ LookByBipa Lip Liner ~ 1 Wood
♦ Catrice Ultimate Colour ~ 190 The Nuder The Better


Kako mislim da zaista nema smisla objavljivati sliku i objašnjavati postupak kojim sam uredila obrve, tako ću samo spomenuti da sam na kapke prethodno nanjela bazu za sjenilo i uredila svoje obrve. Ukoliko želite zaseban post o tome kako uređujem obrve, izjasnite se u komentarčićima.
U pregib oka i malo iznad, nanjela sam najtamniju nijansu Flormar palete o kojoj sam pisala ovdje, i to lagano izbledala prema obrvnom luku. Na vama je koliko ćete sjenila staviti, ja sam htjela da bude nešto tamnije.


Kako bih dobila bolju kombinaciju plavih nijansi, prvo sam nanjela mat nijansu plavog sjenila na kapak, a zatim shimmerastu. Nakon što je gorni dio kapka definiran nijansama koje sam odabrala, vrijeme je da izblendam njihove prijelaze kako rubovi nebi djelovali grubo.


Sada kada sam definirala gornji kapak, na donji stavljam plavu shimmer nijansu i blendam ju dok ne bude laganija. Najsvijetliju nijansu iz Flormar paletice stavljam u unutranji kut oka kako bih ga barem malo otvorila te potom iscrtavam liniju tušem na gornjem kapku, a zatim olovkom waterline donjeg kapka.
E sad, ono što inače volim napraviti prije nanošenja puder jest da na plosnati kist za podlogu stavim malo pudera i zatim izvučem dijagonalnu liniju uz vanjski kut oka. Tako obrišem dio sjenila, ali i napravim neki 'clean cut'.


Za kraj, tušem izvlačim repić i nanosim maskaru.



Kako bi look bio potpun, na lice nanosim puder sa Real Techniques Buffing kistom te rumenilo. Ono što sam ovaj put radila na usnama je lagani nude ombre. Tamnijom nijansom smeđe olovke sam obrubila usne i njihov unutarnji kut te potom nanjela ruž na prazna mjesta kako bi popunila prazninu. Voila!




Kako vam se sviđa ovaj look? Biste li ga nosili na dnevnoj bazi?

Broj komentara: 11 :

  1. Moram priznati da ti nijedan ruž ne stoji dobro kao ovaj! Pre, pre, pre! Look je isto lijep, plavo ti super paše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Nisam sigurna, ali možda ga je Catrice izbacio iz kolekcije. Čini mi se

      Izbriši
  2. Još jedan odličan look :) Zadnja fotka oka je predobra... E i da, super si smislila ovo s olovkom i ružom jer daje savršen nude efekt. Sjedi, 5 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Skužila sam kako mi nude najbolje odgovara kada potamnim tako da se sad stalno tako šminkam :D

      Izbriši
  3. Super ti je.
    definitivno mislim da vi brinete najbolje možete iznjeti plavo sjenilo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predobar look, rijetko kome plavo sjenilo tak' dobro stoji. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super look,plavo sjenilo ti baš pristaje. I da pohvale za ruž,ljubiteljica sam nude ruževa hehe :D

    OdgovoriIzbriši