petak, 10. ožujka 2017.

CATRICE noviteti proljeće/ljeto 2017 | Kupiti ili ipak ne?


Već je svima poznato kako Essence i Catrice za svaku nadolazeću sezonu izbace mnoštvo novih proizvoda pa tako niti ova, proljeće/ljeto, nije izostala. Ideja je bila snimiti vam novitete u obliku videa no kako sam ih sve više i više testirala, ipak sam odlučila pisati vam o njima. Opširnije.

Istina je da svi mi volimo isprobavati nove stvari no ipak nam je draže kada kupimo već nešto za što znamo da je većina zadovoljna i samim time ne trošimo novac na nešto što će nas razočarati.
_________________________


24h Made To Stay tekući puder

Tekući puder za besprijekorno prekrivanje
Traje do 24 sata
Sa zaštitnim kompleksima antioksidansa

Ovaj puder dostupan je u četiri nijanse (005, 010, 015 i 025), a nijansa koju sam ja dobila bila je 010 Nude Beige.


Pakiranje je samo po sebi dosta kvalitetno no ono što je mene nekako više zabrinjavalo jest sama nijansa koja se ipak činila mrvicu žućkasta za moj neutralni podton.

Puder sam isprobala pojedinačno ali i u kombinaciji sa All Matt Plus linijom. U oba slučaja prilikom nanošenja se moglo primjetiti kako puder ima jače prekrivanje za razliku od pudera koje inače koristim, znači doslovno prekriva sve ali.. Da, postoji ali. Iako nemam suhu kožu već normalnu do mješovitu, puder se na nekim dijelovima ''lovio'' za kožu i naglašavao pojedinačne dijelove kao da je koža ispod suha što nikako nije bila. Također sam mogla primijetiti kako se uvlačio u pore što nikako ne volim tako da je kod mene pao već u samom startu.



Liquid Luminizer Strobing olovka

Strobing olovka tekuće teksture
Sadrži nježne svjetlucave pigmente
Praktična četkica za jednostavno nanošenje

Dostupna je u dvije nijanse (010 i 020), a nijansa koju sam ja dobila bila je 020 Ready for Champagne.

Olovka na jednom kraju ima kist aplikator dok na drugom ima čep na odvrtanje. Iako se kist čini praktičnim za nanošenje nekako se praktičnijim pokazalo proizvod nanositi vršcima prstiju jer ga nekako previše izađe na aplikatoru.

Što se tiče samog highlightera moram priznati da je idealan ukoliko želite lagano naglasiti vrh jagodične kosti za neki dnevni look no ukoliko želite nešto ''jače'' tada će vam ovaj proizvod odlično poslužiti kao podloga za highlighter u kamenu.



Slim'Matic Ultra Precise Brow vodootporna olovka za obrve

Ultra-slim olovka za obrve sa minom na izvlačenje

Vodootporna i dugotrajna tekstura
Idealna za stvaranje prirodnih linija

Dostupna u tri nijanse (010, 020 i 030), a nijansa koju sam ja dobila bila je 01 Light.

Iako sam bila svjesna činjenice kako nijansa nikako ne odgovara mojim obrvama ipak sam odlučila isprobati ovu olovku. Jako mi se svidjelo koliko je precizna za nanošenje upravo zbog svoje debljine no jedan veliki minus joj je iznimno brzo trošenje ili u prijevodu, premalo proizvoda u ambalaži. Sve u svemu ova olovka ima veliki potencijal samo da se proizvod sporije troši i da je (u mom slučaju) nijansa bila odgovarajuća.



Light and Shadow rumenilo za konturiranje

Rumenilo za posvjetljivanje i konturiranje
Jedna mat i jedna shimmering nijansa
Iznimno nježne puderaste teksture

Dostupno u tri nijanse (010, 020 i 030), a nijansa koju sam ja dobila bila je 030 Rose Propose.

Rumenilom sam kao i do sada zadovoljna jer oduvijek nekako najviše posežem za Catrice rumenilima upravo zbog njihove pigmentacije koja je zaista odlična. Što se tiče highlighter dijela, kao drogerijski rang može proći no ukoliko moram usporediti ovaj u kamenu sa strobing olovkom, olovka je uvelike bolje pigmentirana i jače naglašava dijelove koje želite naglasiti.



The Precious Chopper Collection paleta sjenila za oči

Paleta sjenila za oči puderaste teksture
Visoko pigmentirano i dugotrajno
Sadrži mat nijansu za konturiranje i highlighter nijansu

Paleta sadrži sedam sjenila od kojih su dodatna dva nazvana 'Light' i 'Sculpt' kako bi jednim mogli nanjeti highlight, a drugim konturing. Pretpostavljam.


Sjenila su sama po sebi izuzetno pigmentirana što me zaista oduševilo i ono što moram istaknuti jest kako sam sve swatcheve nanosila bez ikakve baze. Mana im je što ste truse i teže stapaju prilikom blendanja no u kombinaciji sa nekim drugim (mat) sjenilima jako lijepo izgledaju. Trajnost im je do nekih pet sati, a zatim lagano počinju oksidirati.



Ombre Two Tone ruž za usne

Ruž za usne u dvije nijanse za ombré završetak
Nježna tekstura intenzivne boje
Sadrži arganovo ulje

Nijansa koju sam dobila bila je 050 Please Tell Rosey, a možete ih sveukupno pronaći šest.


Što se tiče samog ombre efekta, teže ga je postići ukoliko ruž nanosite tako da ga na nanesete pravilno jer je muka okretati ruž i paziti na linije no sama nijansa je poprilično lijepa. Tekstura je blago kremasta i lijepo sjeda na usne nakon što ga nanesete. Svakako ćete ga trebati popravljati nakon jela.



Instant Mattifier gel za matiranje ruža za usne

Lagane gel teksture
Matira bilo koji ruž za usne
Produžuje pravu boju i trajnost ruža

Za kraj sam ostavila stvar koja mi nije nikako sjela i još k tome na mojim usnama nije funkcionalna. Ističu kako će ovaj gel matirati bilo koji ruž nakon što ga utapkate na usne no ono što je mojim usnama pružio je samo osjećaj težine i nepotreban sloj gela. Odlična ideja ali nažalost, neuspjela.



Ima li štogod da vam je zapelo za oči od noviteta? Jeste li išta već kupili?
*PR uzorak

Broj komentara: 6 :

  1. Ombre ruževi, teorija extra ali u praksi kompliciran za nanositi...uf

    OdgovoriIzbriši
  2. Ombre ruževi i ova paletica mi odlicno izgledaju :) nadam se da cu imati prilike isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za drogerijsku paletu, ova je i više nego dobra. :)

      Izbriši
  3. Što znači da sjenila oksidiraju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To bi značilo da njihova pigmentacija kroz neko vrijeme blijedi, nestaje.

      Izbriši