srijeda, 12. srpnja 2017.

Kako do zdrave preplanulosti? | AFRODITA Sun Care


Bit ću u potpunosti iskrena sa vama. Dakle u više od tri godine pisanja bloga, nikada do sada nisam pisala recenziju proizvoda za zaštitu kože od sunca, a zaista sam ih dobila podosta. Zašto? Naime otkako sam diplomirala i počela raditi, promijenila sam tri radna mjesta u manje od dvije godine i gotovo uvijek nemam prava na godišnji odmor za vrijeme ljetne sezone. Ove godine sam ulovila nekih tjedan dana u Splitu i tu i tamo ulovim pokoji vikend u Selcu pa vam tako konačno mogu prenjeti neke svoje dojmove.

Moj odabir je ove godine pao na SUN CARE liniju za zaštitu kože od sunca iz Afrodite, pa krenimo.
______________________________

Nisam od onih koji pomahnitalo žele dobiti onu predivnu preplanulu put i od samog dolaska na more se mažu razno-raznim uljima i bam, izgore. Ne, nisam takva. Smatram da kožu treba njegovati jer sve nam ona to vrati kada dođemo u zrele godine.

Gotovo svake godine prije svega želim dobiti onaj početni ''sloj'' boje iliti podlogu na kojoj će se preplanulost postupno graditi pa je tako bitno nanositi veće zaštitne faktore kada su sunčeve zrake još uvijek jake. Do nekih 16h pažljivo i redovno na svoju kožu nanosim mlijeko sa zaštitnim faktorom 30. Isprva sam koristila obično (lijevo) no ubrzo sam se prebacila na mlijeko namjenjeno djeci (desno) jer za razliku od običnog ono je otporno na vodu i ima pumpicu što samim time olakšava nanošenje.



Dakle ono što je meni iznimno bitno jest paziti da ne izgorim u bilo kojem trenutku pa tako za marmeladom/uljem posežem tek iza 17 sati i to tako da ju prvih pola sata nanosim u kombinaciji sa mlijekom za sunčanje kako bi ipak imala neki zaštitni faktor dok sunčeve zrake ne oslabe.

Marmelada je u Afroditinoj ponudi od prošle godine dostupna u dvije verzije, jedna je uobičajena i zaista podsjeća na marmeladu dok je druga u obliku suhog ulja i u sebi sadrži sitne čestice glittera. Ona obična marmelada za ubrzano tamnjenje u sebi nema zaštitni faktor dok suho ulje u jednoj verziji nema, a u drugoj ima (SPF 6). Razlika, osim u konzistenciji ovih dviju marmelada jest i u količini. Obična marmelada sadrži 200ml dok suho ulje sadrži nešto manje, 150ml.



Nakon sunčanja dolazi njega kože nakon sunčanja; ponavljam se, znam. Afrodita nam poslije tuširanja nudi dvije opcije, jedna od njih je mlijeko nakon sunčanja sa ledenim efektom i novitet, jogurt za tijelo.

Oba proizvoda su namjenjena za smirivanje kože i regeneraciju no razlikuju se jedino u konzistenciji i par sastojaka. Jogurt u sebi ima šipkovo ulje, karite maslac i 100% vodu kokosa dok mlijeko sadrži aloe veru i provitamin B5.



MOJI DOJMOVI
Ono što je prije svega bitno naglasiti jest da je cijeli taj proces dobivanja (zdrave) preplanule puti konstantan. Dakle, čak i kada se dobije ''boja'' to nužno ne znači da je preporučljivo prestati sa korištenjem mazalica sa zaštitnim faktorom.

Krenut ću po redu. Oba mlijeka za zaštitu kože od sunca su mi bila jednako dobra, jedina razlika je u tome što je ona namjenjena djeci otporna na vodu (svi znamo da dječica konstantno ulaze i izlaze iz mora pa je to jedan veliki plus iako je preporučljivo svakim izlaskom ih ponovno namazati) i dozira se uz pomoć pumpice što je olakšanje za nas ljenčine. Sve u svemu češće sam na plaži posezala za tom sa pumpicom dok bi prije odlaska na plažu nanjela onu običnu. Što se tiče marmelada tu sam definitivno našla favorita, a to je suho ulje. Zašto? Marmelada se nikako u potpunosti ne može ''skinuti'' sa kože kada ste na plaži i ostavlja onaj mastan film koji vam nakon što se obučete ostavi mrlje na odjeći dok je ulje poprilično jednostavno za nanošenje (uz pomoć još jedne pumpice, živjele mi ljenčine) i upija se u kožu. Njega kože nakon sunčanja me ostavila podvojenu jer mlijeko je nešto što nanosim kada želim onaj ledeni efekt koji ima u sebi pa mi nekako godi kada me hladi dok za jogurtom posežem kada se žurim i želim da se brzo upije jer ima zaista vodenastu teksturu upravo zbog vode kokosa.

Dolazim do vrlo pozitivnog zaključka. U 10 dana što sam sveukupno bila izložena suncu nisam izgorila niti jednom, a koža mi zaista ima onaj zdrav preplanuli izgled i vjerujem da će do kraja ljeta biti sve više tamnija ali i njegovana usprkos sunčevim zrakama zahvaljujući Afroditi.

Vidljiv ožiljak od hernije koju sam imala kao mala beba


Koji je vaš ritual prilikom sunčanja? Dogodi li se često da izgorite i koristite li marmelade?
*PR uzorak

Broj komentara: 6 :

  1. Ja koristim Eucerin zaštitu ,ako nije SPF 50 onda mora biti barem 30 ,izgorim odmah i zato se već par godina čuvam od sunca i uživam u hladu.O tim marmeladana samo čitam ,zasad nisam koristila od nijednog proizvođača,mislim da kad bi i koristila to bi bilo fakat dok bi već bila tamna ,najv Afroditu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje se čuvaj ako izgoriš jer nije vrijedno raditi štetu koži.

      Izbriši
  2. Volim se suncati ali uvijek obavezno koristim zastitni faktor. Kada dobijem malo boje onda volim koristiti i marmelade, ulja a svake godine si uzmem neko drugo. Imala sam i ovu Afroditinu marmeladu i meni je bila dobra.
    Imam jos jedno pitanjce. Mrzim postavljati ovakva pitanja ali zanime me sta je sa Youtube i Essence darivanjem? Najavljivala si prije par tjedana da ces uskoro objaviti tko je dobio ali nigdje nisam vidjela da si napisala. Proslo je vec skoro mjesec dana od kada je zavrsilo darivanje pa zato pitam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Objavljeni su dobitnici :) Malo sam kasnila ali jesu.

      Izbriši
  3. Ova nova afroditina linija mi se čini super. Iako sam već godinama vjerna Nivei i svake godine iznova kupujem njihove proizvode sa zaštitnim faktorom 50+ (blijeda k'o sir) mislim da bi svakako mogla dati priliku Afroditi. Dobila si jako lijepu boju i definitivno se slažem da je to jedan kontinuirani proces kod kojeg treba biti konstantan i strpljiv jer boja sigurno neće doći preko novći. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam vjerna Nivei ali evo, ove godine nisam ništa dobila od njih pa sam tako koristila Afroditu i ugodno se iznenadila.

      Hvala.

      Izbriši