nedjelja, 6. srpnja 2014.

Makeup na +28°C

Ne znam koliko vam je poznat onaj osjećaj kada izađete iz kuće ponosni na remek djelo koje ste stvorili na svom licu, kompletan makeup, i onda nakon samo par koraka osjetite kako vam znoj probija kroz pore - mrzim taj osjećaj. Ne možeš se obrisat kao čovjek, a da ne upropastiš tračak svog remek djela stoga vam donosim svoje savjete kako se našminkati na +28°C.
Zašto +28°C? Zato jer je +30°C precjenjeno i izlizano. Šalim se, ili ne, nije bitno. Ono što želim ovim postom pojasniti je da se možete našminkati i izgledati lijepo bez obzira na povišene temperature koje karakteriziraju ljetno razdoblje.


PODLOGA
Prije svega je bitno očistiti lice, učinite to s preparatima koje koristite na dnevnoj bazi čišćenja lica. Što se konkretno tiče podloge, moja preporuka je da ljeti izbjegavate pudere, ukoliko je to moguće, jer oni u kombinaciji sa znojem i lučenjem sebuma začepljuju vaše pore i teško ćete ih zadržati na svome licu tokom dana. Ono što je idealno ljeti jest tonirana krema koja u sebi sadrži zaštitni faktor te hidratizira vašu kožu ili ako ne želite baš ništa na svome licu kao ja, onda jednostavno nanesite dnevnu kremu koja u sebi sadrži zaštitni faktor.

U posljednje vrijeme koristim tester NIVEA Aqua Effect kremu za normalnu kožu koja je dostupna samo u Muller trgovinama. Ova krema je odlična jer je i samo mala količina dovoljna da hidratizira vaše lice, k tome, krema u sebi ima i zaštitni faktor 15. Idealna je, zar ne?


OBRVE
Mislim da je vrlo bitno ispuniti obrve, bilo ljeto ili zima jer one daju okvir našim očima. Ispuniti ih možete sa olovkom za obrve ili sjenilima namjenjenim za ispunu. Ja ponekad znam samo njih ispuniti i to je to, ali dobro, to su trenutci kada sam iznimno ljena.

Najčešće posežem za sjenilom za ispunu jer mi olovka djeluje nekako previše za moje obrve, vjerujem kako bih pretjerala. Već duže vrijeme koristim CATRICE Eyebrow Set i poprilično sam zadovoljna njime.


OČI
Većina će preporučiti vodootporne maskare ili tuševe za oči ali po meni je to bespotrebno, osim ako planirate roniti negdje. Nikada osobno nisam imala potrebu stavljati vodootporne maskare jer i ovako imam problem sa skidanjem iste, čak i kada je obična. Moja preporuka je da koristite ono što ste i do sada, osim ako koristite olovku umjesto tuša, onda ju zamjenite tušem kako se nebi razmazala do granice kada više ne izgleda privlačno.

Moj izbor za trepavice je uglavnom MAYBELLINE The COLOSSAL Volum' Express maskara, najbolja ikada.


Što se tiče sjenila, nema nikakvog pravila zapravo osim da prije ikakvog nanošenja prvo stavite bazu na kapke, pričekate da se osuši i zatim nanesete sjenilo po želji. Moj savjet je da se bazirate na blaže nijanse tokom dana, a tamnije ostavite za neki večernji look.

Ja se najčešće okrećem FLORMAR Pretty Compact Quartet paleti sjenila u nijansi 'Taste of Chocolates' jer su zaista divne boje, no o njoj ću u zasebnoj recenziji.


OBRAZI
Ukoliko još uvijek niste otišli na odmor, preporučam da nanesete jednostavno rumenilo u prahu. Po meni su rumenila u tekućem obliku malo prekomplicirana i znam kako sam antitalent za nanošenje takvih stoga ih izbjegavam. Plus, ona se vrlo brzo razmažu i nestanu s lica za razliku od ovih u prahu. Ako ste od onih sretnica koje su već dobile neku lijepu boju i lagano preplanule, onda nema potrebe za rumenilom pa se slobodno prebacite na bronzer u prahu.

Kako još uvijek nisam bila na moru, posežem za rumenilom dok bronzer čuvam za preplanuli ten. Moj izbor rumenila je i dalje CATRICE MultiColour u nijansi 'Strawberry Frappuccino' kojem sam napokon dotakla dno.


USNE
Kao i lice, usne je bitno zaštiti faktorom iz balzama koji to nude, no ja to ne činim. Ako ste jedna od onih koja to čini, bravo za vas, a ja se sad idem posramiti u obližnji kut. Osobno se uvijek držim pravila da ako sam naglasila oči, onda ne naglašavam usne, ali ako sam oči našminkala u nekom neutralnom tonu kao što to činim ljeti, onda volim istaknuti svoje usne. Vjerujem kako ljeto iz mene zapravo izvlači boje koje sam se do sada bojala isprobati, i vjerujte, ne žalim nimalo.

Ruž koji je kod mene u uporabi ovih tjedana je Wet n Wild Mega Last u nijansi 'Mauve Outta Here' kojeg sam recenzirala ovdje.


I to je uglavnom to. Nemojte pretjerivati ukoliko to nije zaista potrebno jer nitko nije savršen, svi mi imamo prištiće koji nas svakodnevno živciraju, crvenilo i podočnjake no to je ono što nas čini jedinstvenima. Ne sramite se onoga što vam je Majka Priroda podarila, pustite kožu da diše tokom ljetnog razdoblja, nemojte ju bespotrebno gušiti. Za kraj, evo kako to kod mene ispadne, make up + outfit.




Kako vam se čine ovi savjeti? Biste li što dodali ili izmjenili?
(Isprike na predzadnjoj slici, ispala je mutna pa sam joj morala kontrast pojačati malo više)

Broj komentara: 11 :

  1. Slažem se za maskaru. Ako se netko i boji da će mu se razmazati ova obična, neka nanese primer na kapke i tanki sloj pudera u kamenu da se ne preslikava ništa tokom dana, kod mene pali!
    Meni je bitna krema sa spf-om, obrve i labello! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se. Ja najčešće namažem lice kremicom, sredim obrve, nešto na usne i PAPA.

      Izbriši
  2. Prva slika mora, ajmeee, nostalgija. Svakodnevno se šminkam minimalno, samo BB krema, korektor koji obavezno moram staviti jer su mi podočnjaci bolna točka, maskara, rumenilo (nekad čak i bez njega) i labelo. Ako sam raspoložena stavim neki ruž ili tuš. Za sjenila moram uzeti dodatnih 10 min. Super je ova Flormar paleta, moram malo skočiti do Avenue Malla da proučim ponudu jer još uvijek nisam. Ova nijansa ruža ti odlično stoji ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Selce moje nadraže ^^ Bit ću sretna ako ga posjetim ove godine, pa makar u 9. mjesecu. Recenzirat ću paletu kroz tjedan dana pa ćeš vidjeti kako ti se sviđa :)

      Hvala ;D

      Izbriši
  3. Nije loš post, samo bih te ispravila - Nivea krema je dostupna i u Dm-u, i u Kauflandu, i u Plodinama. Nije Muller jedini koji drži kreme - znam jer i sama koristim i dnevnu i noćnu kremu iz te linije :)

    A što se tiče pudera i ostalog - naizmjence koristim puder i BB kreme, samo što za ljeto imam laganiji puder. U zadnje vrijeme sam počela izbjegavati BB kreme jer su mi puno teže na licu od pudera. U planu mi je naručiti neku azijsku jer ove naše su i dalje za mene pretamne. A maskara - bilo koje doba godine, vodootporna mi je pod must. Sa čime ti skidaš maskaru da ti niti obična ne silazi?

    A kremasta rumenila su samo stvar prakse :) Možda je i do moje kože, tj. podloge, ali meni i kremasta i ona u prahu jednako dugo traju.

    OdgovoriIzbriši
  4. Slatka rokerica :)) uz outfit odličan tekst, objašnjenje zašto baš +28 je fora :p za podlogu se slažem da je treba, no cure ce opet se povoditi samo za tekucim puderom -.- ja stavim tekuci korektor i duze mi traje rumenilo na njemu, ali stavim ga samo na crvena podrucja jagodica i tamne podocnjake i super mi bude cijeli dan na licu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo alternativa. Oblačim u čemu mi je udobno :) Ja znam ponekad samo kamuflažu nakon kreme ako baš imam neki prištić koji me bode u oko.. :D

      Hvala ^^

      Izbriši
  5. Slažem se sa svim što si napisala! Koristim Missha BB kremu koja ima visoki faktor. Nikada ne koristim vodootpornu maskaru. Sav drugi make up koristim kao i inače, samo u puno blažoj varijanti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, ja sam danas samo maskaru, obrve i ruž :)

      Izbriši
  6. Bas si slatka,a outfit je totalno my cup of tea!

    OdgovoriIzbriši