utorak, 5. svibnja 2015.

ESSENCE Lipliner | 05, 06, 11, 15


Već neko vrijeme pokušavam napisati post o svojoj novoj ovisnosti, olovkama za usne koje su u potpunosti preuzele ulogu ruževa u mojoj svakodnevici. Mislim da Essence zaslužuje ogroman tron od trenutka kada je pustio u prodaju svoje olovke za usne koje ne da su samo pristupačne nego su postale moj, a vjerojatno i drugih blogerica, HG.


AMBALAŽA
Mislim da se nema puno za reći osim da su ovo klasične olovke sa srebrnim poklopcem koji se povlači. Essence od nedavno u prodaji ima dugotrajne olovke za usne koje se nalaze u plastičnoj ambalaži te se koriste tako da se odvrću, dok se ove obične moraju šiljiti kako bi se mogle koristiti jednom kada se dođe do ''kraja''.



O OLOVKAMA
Iz Essence-a kažu kako ove olovke osiguravaju jasne konture i prekrasne, vitke usne. Isto tako ističu kako su one dugotrajne i otporne na razmazivanje.

Olovke su same po sebi kremaste teksture koje omogućuju lako iscrtavanje i popunjavanje usana. Ako su usnice pomalo suhe, preporuka je da se nanese neki balzam prije samog nanošenja olovke ili čak nakon. Moja preferencija je nanjeti balzam nakon jer ukoliko ga nanesem prije, tada imam poteškoća iscrtati usne zbog 'masnoće' pa se tako boja ne razmaže kako sam htjela. Također vrijedi spomenuti kako su olovke jako pigmentirane te same po sebi nemaju neki definiran i jak miris što je odlično. Njihova postojanost na usnama je nekih par sati, tri do četiri ukoliko ne jedete, ako jedete onda će biti potrebno popraviti. Jedina mana jest to što se znaju nakon ta tri sata malčice nakupiti na usnama.

Dolaze u devet nijansi od kojih je jedna transparentna. Svaka olovka sadrži u sebi 1g koji se mora potrošiti unutar 36 mjeseci od početka korištenja. Ja trenutno imam šest olovaka od kojih su dvije ponovno kupljene jer sam pri kraju sa nijansama 05 i 06.





SASTAV 
Ethylhexyl, Palmitate, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Olus (Vegetable) Oil, Candelilla Way, Carnauba Wax, PTFE, MICA, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate, Citric Acid, CI 15850, CI 77491, CI 77499, CI 77891.


MOJI DOJMOVI
Kao što sam spomenula ranije, olovke su mi privremeno zamijenile ruževe baš zbog svoje pigmentiranosti i dugotrajnosti na usnama. Jedini minus im je suhoća jer nemaju u sebi svojstva hidratacije koja imaju neki ruževi no i za to postoji rješenje - balzam. Sve u svemu, dajem veliki plus ovim olovkama baš zbog lijepe palete nijansi koje nude, pigmentiranosti, lakog nanošenja i cjenovne pristupačnosti.

Ocijena: 9/10
Maloprodajna cijena ovih olovaka je 8,90kn.


Jeste li isprobali ove olovke? Koji su vaši dojmovi? Biste li ih voljeli isprobati ukoliko niste?

Broj komentara: 8 :

  1. In the nude i Satin Mauve ti najljepše stoje :) I sama ih jako volim kao što znaš :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nekako svi stoje, ali uživo.. slike mi nekako ne dočaraju taj pokret. :) Znam, znam.

      Izbriši
  2. Imam 6 i 11 :)
    I sa in the nude se nisam baš nešto usrećila, nekako uspe čudno da ispadne na mojim usnama :)
    Na sličici usana, trećoj po redu, piše 05 satin mauve, a treba 06 :))
    Tebi lepo stoji svaka od ovih nijansi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ni meni ne stoji In the nude nešto. Haha, a što se sličice tiče, bitno da je naziv na mjestu :D

      Izbriši
  3. Sve izgledaju predivno na tebi <3 Na meni Satin Mauve dodje baš taman pa sam ga pospremila a u igru če doči opet jeseni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. In The Nude na slikama izgleda daleko bolje nego uživo, nekako mi slike ne dočaraju dobro swatcheve. :/ Ali hvala

      Izbriši
  4. boje su prekrasne. no kad vidim kako se dekorativni proizvodi koriste u drogerijama to me automatski odvrati od kupnje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, teško je naći onu koja nije korištena.. ali da se i to. Žalosno je što u većini slučajeva testeri budu ukradeni dok za olovke isti ni ne postoje. Hvala :D

      Izbriši