utorak, 7. travnja 2015.

USPOREDNA RECENZIJA: Drogerijski eyelineri

Posljednja usporedna recenzija bila je ona sa L'oreal Miss Manga i Avon Aero Volume maskarama tako da sam ovaj put odlučila usporediti nešto što zaista često koristim, a to su eyelineri iliti tuševi za oči.

Mislim da nema smisla isticati ambalažu u kojoj dolaze jer je daleko vidljivo po slikama stoga bih se voljela više osvrnuti na njihovu funkciju, cijenu i samu izdržljivost. 


b*Pretty Eyeliner Pen
Ovaj eyeliner dostupan je u svim Bipa prodavaonicama i možete ga pronaći na rozom bPretty stalku koji obično stoji pored ostalih makeup brendova. Odvojeno. Aplikator ovog eyelinera je nešto kraći od onih na koje sam inače navikla tako da zahtjeva nešto duži preiod vremena za izvlačenje linije. Njegova količina je nekih 1ml što je po meni premalo jer se taj mililitar prebrzo potroši. Rok trajanja je devet mjeseci od samog otvaranja što je za razliku od ostalih niže navedenih eyelinera tri mjeseca duže. Njegova cijena se kreće oko 15-20 kuna što je po meni prihvatljivo.


LOOKbyBIPA Eyeliner Pen
Sjedeći na redu je još jedan eyeliner koji je također dostupan u Bipa prodavaonicama no za razliku od prethodnika, ovaj eyeliner ima nešto drugačiji aplikator. Za oovaj eyeliner kažu kako je long-lasting te dolazi u nijansi 1 Carbon black. Samim time što je glava aplikatora duža, on omogućava nešto preciznije nanošenje i izvlačenje ravnomjerne linije na kapku. Njegova količina je također 1ml no rok trajanja je šest mjeseci od početka korištenja dok je njegova cijena 23 kune (mislim, cca).



S-he Dip Eyeliner 
S-he eyeliner je prvi koji sam počela koristiti u svojim makeup početcima i i dalje sam mu donekle vjerna no nekako mi više i nije toliko dobar i precizan, moram priznati. Sam aplikator mi je nekako neprecizan i glomazan za razliku od ostalih, mora da sam navikla na ove eyelinere u olovci tako da sam time izgubila praksu s ovim. Njegova militraža mi je nepoznata jer se ne nalazi na ambalaži dok je njegovo trajanje također šest mjeseci od početka korištenja. Također vrijedi istaknuti kako je ovo vodootporni eyeliner i njegova cijena je 22 kune.



Essence Liquid Ink Matt Eyeliner
Posljednji na redu je eyeliner koji sam tek nedavno kupila i moram priznati da me iznova oduševljava. Naime radi se od matt verziji Essenceovog eyelinera oko čijeg sam aplikatora bila i pomalo skeptična jer sam antitalent za povlačenje crte na lijevom kapku no brinula sam se oko ničega zapravo. Ispostavilo se kako je ovaj aplikator zapravo vrlo jednostavan za rukovanje i baš fino povlači ravne linije i zavijutke na kraju. Dolazi u ambalaži od 3ml što je odlično jer za tu militražu dati 24 kune je zaista isplativo. Njegov rok trajanja je također šest mjeseci.



Usporedba i dojmovi
Naime b*Pretty je nažalost toliko loše pigmentiran da mi je uopće i žao što sam dala tih 15ak kuna no što sam znala. Njegova trajnost je zapravo nikakva jer kao što se može primjetiti na slici niže, preloše izgleda, a i tko ima vremena povlačiti crtu nekoliko puta iznova kako bi dobio neku solidnu crnu boju?! Nobody ain't got time fo' that s*hit!
LOOKbyBIPA priča nešto drugačiju priču, lako se nanosi i njegova pigmentacija je zadovoljavajuća. Mogu reći da (čak) i nakon nekoliko nanošenja ono i dalje ima istu pigmentiranost te se nije osušilo/potrošilo kao što se to događa sa nekima eyelinerima u olovci.
Konzistencija S-he eyelinera s vremenom postaje nešto gušća što meni nekako otežava nanošenje sa aplikatorom s kojim dolazi te to potom izgleda neprecizno i kao da je dijete od 6 godina povlačilo liniju. Pigmentacija mu je zadovoljavajuća kao i njegova trajnost na kapcima.
Essence ponovno izaziva oduševljenje kod mene, osim svog vrlo preciznog nanošenja aplikatorom s kojim dolazi, pigmentacija ovog eyelinera daleko premašuje očekivanja. Isto tako vrijedi istaknuti kako nedugo nakon nanošenja ovaj eyeliner ostavlja mat efekt na kapcima i njegova trajnost je i više nego zadovoljavajuća.

b*Pretty ~ LookByBipa ~ S-he ~ Essence


1. SLIKA: Prođeno jednom s blaznicom namočenom u micelarnu/ 2. SLIKA: Prođeno dva puta sa blaznicom


 Kada bih morala dati ocijene ovim eyelinerima, evo kako bi prošli moj sud:

b*Pretty: 2/10 
Nedostatci poput loše pigmentiranosti i trajnosti na kapcima.
LOOKbyBIPA: 9/10
Jedini nedostatak je militraža same ambalaže tuša, nažalost.
S-he: 7/10
Nedostatci poput (po meni) predebelog aplikatora i konzistencije nakon nedugog korištenja.
Essence: 10/10
Nema nedostataka.


Imate li koji od ovih eyelinera? Koje je vaše mišljenje o njima?

Broj komentara: 6 :

  1. Ja sam se jako naviknula na aplikatore sa kisticem i sve ostalo me neugodno poteze po kapku, jos pogotovo ako treba prozi nekoliko puta jer je pigmentiranost srackava.
    Oko novih essence tuseva citam ili totalna odusevljenja ili totalne hejt osjecaje, moram probati, inace obozavam onaj sa plavim cepom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako ti je, meni oni nekako daju sigurnost da ću dobro to napravit i da neće bit kao da mi je dijete izvlačilo crtu. Pogotovo kada s desnom rukom iscrtavam na lijevom oku xD
      Ja još nisam čitala niti jednu recenziju, ali sam isprobala na ruci prije nego sam kupila i zbilja je bilo okej pa sam ga i uzela. Pokušaj tako i ti.

      Izbriši
  2. Essence mi je predobar, sa njim sam oduševljena :-D Ostale nisam probala :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj novi je zbilja čudo, baš se ugodno navikavam na njega.

      Izbriši
  3. Nemam nijedan od ovih, muku mučin sa trošenjen alverde gel eyelinera :D I swear to God ko da obnavlja svakim korištenjem -_-" Al oduvik volin essence tuševe, nekako su mi najbolji. Prva recenzija di neko voli ovaj matte tuš, men dovoljno, želim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je još uvijek strah gel linere uzimati, pogotovo jer još nemam kist za njih koji bi precizno izvukao tanku, ravnu liniju. Od Essence-a sam nekako naviknula na Superfine tuš u olovci i odličan je... nije ni Matte daleko no militražom svakako jest. :D

      Izbriši